Even voorstellen...

Mijn naam is Carolien Fokker, geboren op 22 juli 1988. Ik woon samen met mijn vriend in de bloemenbuurt van Woerden. Een knusse buurt op loopafstand van het stadscentrum, maar ook van stadsparken en dus de natuur. In onze woonkamer, tevens ook mijn coachruimte hobbelt ons konijn rond.

 

Na zo’n 6 jaar in het basisonderwijs werkzaam te zijn geweest, heb ik ervoor gekozen om de Post-HBO opleiding tot Kindercoach te gaan volgen. In mijn werk als leerkracht merkte ik dat ik vooral veel energie haalde uit één op één werken met kinderen door ze persoonlijke aandacht te kunnen geven. Ook ervaarde ik steeds vaker dat mijn interesse meer uitging naar het sociaal emotionele domein van kinderen, dan naar kennisoverdracht.

 

Na 2 jaar studeren, naast werken als leerkracht heb ik mijn diploma behaald en een eigen Kindercoachpraktijk opgericht. Momenteel sta ik met veel plezier drie dagen in de week voor de klas en vul daarbij de rest van mijn week met kindercoaching. Door deze keuze heb ik nu een betere balans gevonden. Het plezier is lesgeven is weer toegenomen, nu ik ook veel energie krijg van het coachen.

 

In mijn werk met kinderen vind ik het belangrijk dat ieder kind zichzelf kan en mag zijn, zich gezien voelt en in zijn kracht kan en leert staan. Ik creëer een veilige omgeving, waarin een kind vertrouwen op kan bouwen in zichzelf en in een ander en zich zo verder kan ontwikkelen.

 

Carolien... maar waarom dan Cato?

Toen ik zelf nog een klein meisje was, heeft mijn vader mij mijn koosnaam Cato gegeven. Bij het horen van de naam Cato ga ik even terug in de tijd. Als kind kon en mocht ik mezelf zijn binnen een veilige en vertrouwde omgeving die mijn ouders voor mij creëerden. De naam Cato geeft me dat veilige en vertrouwde gevoel en daarbij de bevestiging: "Wij zijn er voor je, wanneer dan ook". En precies dat is wat ik als Kindercoach ook wil uitstralen. Een kind dat even niet zo lekker in zijn of haar vel zit, heeft een steuntje in de rug nodig. Ik kan dat steuntje zijn, door veiligheid en vertrouwen te creëren en er voor het kind te zijn. Dat maakt voor mij de naam "Cato Kindercoaching" geheel passend.Mijn opleidingen

  • PABO, Marnix Academie - Utrecht
  • Brede coach opleiding met specialisatierichting Kindercoach Post HBO, BGL Partners - Hoofddorp

Beroepsorganisatie